برای ثبت سفارش خرید انواع فلوکولانت می توانید از طریق شماره های تماس موجود در سایت رسمی فلوکوایران با ما در تماس باشید. یادآور می شویم که شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره های کارشناسان ما در زمینه انتخاب بهترین نوع کمک منعقد کننده ها بر اساس نوع پسابی که قصد تصفیه آن را دارید استفاده نمایید.
02636659023
09121119510
09121133510
معمولا فلوکولانت ها یا لخته سازها مولکول هایی سنگین هستند که می توانند دارای بار باشند. لخته سازها در دو نوع کلی معدنی و آلی یافت می شوند. مهمترین کاربرد و استفاده کمک منعقد کننده ها در فرایند تصفیه پساب های صنعتی و انسانی و همچنین تصفیه آب و فاضلاب است. این محصولات از طریق ته نشین کردن ذرات جامد و ناخواسته درون محلول مورد نظر به فرایند تصفیه کمک می کنند. این کمک منعقد کننده ها که دارای انواع مختلفی از نظر بار الکتریکی هستند امروزه در فرایند تصفیه به صورت جدی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به نیاز ما برای مدیریت بحران کم آبی و مدیریت زمان در فرایند تصفیه آب و فاضلاب اهمیت استفاده از فلوکولانت ها بسیار زیاد است. انواع اصلی لخته سازها از نظر بار الکتریکی عبارت هستند از:
فلوکولانت آنیونی
لخته ساز کاتیونی
کمک منعقد کننده خنثی
نام های دیگر و رایج فلوکولانت ها عبارت اند از:
لخته ساز
کمک منعقد کننده
پلی اکریل آمید
فلوکولانت چیست؟
فلوکولانت ها که به لخته سازها یا کمک منعقد کننده ها مشهور هستند به مواد شمیایی گفته می شود که در فرایند تصفیه آب به کار می روند. این مواد شیمیایی با ته نشین کردن ذرات جامد و ناخواسته در یک محلول موجب تسریع فرایند تصفیه پساب می شوند. این مواد در دو نوع کلی معدنی یا آلی به بازار ارائه می شوند و هر یک از این دو نوع دارای بارهای الکتریکی مثبت، منفی یا خنثی هستند. معمولا این محصولات هم تولید می شوند و هم از طریق بازار جهانی به ایران وارد می شوند.
فلوکولاسیون چیست؟
به فرایندی که در آن کلوئیدها به عنوان ذراتی کاملا نعقادی و آزاد به یکدیگر متصل می شوند فلوکولاسیون نام دارد. این ذرات انعقادی و آزاد فلاک نام دارند. کلوئیدها هم ذراتی هستند که بر روی رنگ یا میزان کدر بودن آب تاثیر گذار هستند. معمولا این ذرات دارای قطری بسیار کم هستند. به عملی که موجب می شود این ذرات دارای قطر کم بتوانند بر روی آب تاثیر بگذارند تا مواد جامد موجود در آب یا محلول را به یکدیگر متصل و سپس ته نشین کنند فلوکولاسین گفته می شود.
فرایند فلوکولاسیون از چه مراحلی تشکیل شده است:
عملیات انعقاد در فلوکولاسیون
به دلیل داشتن بارهای منفی ذرات محلول ها، معمولا این ذرات نمی توانند ته نشین شوند. در این شرایط فلوکولانت به محلول اضافه می شود تا ذرات آزاد منعقد کننده ها به این ذرات جذب شوند و در نهایت موجب ایجاد تعادل در سطح بار ذرات شوند. ذرات بر اساس میزان تفاوت میان بارها به یکدیگر جذب می شوند و همین امر می تواند به انعقاد یا لخته سازی منجر شود. به همین دلیل لخته سازها در سه نوع سطح بار متفاوت در بازار ارائه می شوند تا در هر نوع محلولی تعادل سطح بار را ایجاد کنند.
عملیات لخته سازی در فلوکولاسیون
به فرایند ایجاد لخته ها در محلول پس از انعقاد ذرات لخته سازی گفته می شود. با ایجاد لخته سازی ذرات جامد موجود در آب که به تعادل سطح بار رسیده اند به راحتی می توانند ته نشین شوند. با ته نشینی ذرات این امکان به وجود می آید که فرایند تصفیه به صورت جدی تسریع داده شود. لخته سازها در این مرحله می توانند نقشی بسیار مهم داشته باشند. به همین دلیل هم فلوکولانت در تصفیه پساب ها به خصوص پساب های صنعتی و نیمه صنعتی کاربردهای بسیار زیادی را دارد.
کاربرد فلوکولانت چیست
- تصفیه فاضلاب کارخانجات صنعتی
- تصفیه آب های مصرفی
- صنایع استخراج فلز
- صنایع تولیدی نفت و گاز
- صنایع تولیدی دارو
- صنایع تولید کاغذ
اهمیت استفاده از فلوکولانت
استفاده از فلوکولانت در فرایند تصفیه پساب های صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که می تواند منجر به تسریع روند تصفیه شود. در شرایطی که بحران های زیادی در خصوص حوزه آب وجود دارد، شرکت های صنعتی نیاز به کاهش میزان مصرف آب دارند. در این خصوص باید از منایع محدود به درستی استفاده کنند. برای استفاده حداکثری از منابع حداقلی آب بهترین راه تصفیه پساب هایی است که از فعالیت های صنعتی باقی مانده است در این خصوص علاوه بر کیفیت و دقت سرعت فرایند تصفیه نیز با کمک لخته سازها افزایش پیدا می کند.
از طرفی پساب های حاصل از فعالیت های صنعتی می تواند بر روی محیط زیست نیز تاثیرات منفی زیادی را بجا بگذارد. مجموعه ای از این دلایل موجب می شود که ما به فلوکولانت نیاز داشته باشیم. شرکت فلوکوایران به عنوان یکی از وارد کننده های این مواد شیمایی با توجه به اهمیت زیادی که استفاده از لخته سازها در فرایند تصفیه فاضلاب دارد، محصولات خود را با کیفیت و قیمتی مناسب وارد بازار می کند. شما می توانید از طریق سایت رسمی فلوکوایران با ما در تماس باشید و سفارشات خود را به ثبت برسانید و از مشاوره های رایگان ما استفاده نمایید.
فلوکولانت در تصفیه آب
با کمک فلوکولانت می توانیم هر نوع آبی را با مقاصد مورد نظر مورد پاکسازی قرار دهیم. استفاده از کمک منعقد کننده ها برای تصفیه کردن فاضلاب های صنعتی، بیمارستانی و انسانی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین شما می توانید به کمک این مواد شیمیایی برای تصفیه آب باران و یا آب های قابل شرب نیز استفاده کنید. به این صورت که با افزودن لخته سازها به درون آب یا فاضلاب های مورد نظر، ذرات ناخواسته موجود در آنها، به یکدیگر متصل می شوند و با این اتصال روند ته نشینی در این ذرات سرعت پیدا می کند.
اگر ذرات جامد بسیار ریزی که در محلول های مورد تصفیه قرار دارند به صورت کامل ته نشین نشوند، روند تصفیه با کیفیت و دقت کافی صورت نمی گیرد. این ذرات اگر ته نشین نشوند، می توانند حتی بعد از فرایند تصفیه بدون استفاده از فلوکولانت همچنان در آب یا فاضلاب باقی بمانند. به این ترتیب با ایجاد تاثیر بر روی رنگ آب وارد چرخه مصرف دوباره می شوند. این امر موجب آسیب های جدی به محیط زیست یا محلی که از این محلول مجددا قرار است استفاده کند می شود و تاثیرات زیست محیطی را به دنبال دارد.
اثرات مخرب زیستی که فاضلاب دارد می تواند هم زندگی افراد را به مخاطره بیاندازد هم موجب مختل کردن شرایط زیست جانوران شود. برای مثال وجود برخی ذرات جامد در محلول ها موجب اختلال در زندگی ماهیان می شود. بنابراین باید در فرایند تصفیه از فلوکولانت یا لخته سازهای دیگر استفاده کرد تا این ذرات به صورت کامل از بین بروند. برای مثال وجود ذراتی مانند فسفرها که در برخی از صنایع وارد آب می شوند این اثرات مخرب زیستی را در رودخانه ها و دریاها ایجاد می کنند و موجب مرگ جانداران آبی می شوند.
انواع فلوکولانت
فلوکولانت از دو نظر دارای انواع مختلفی می باشد. در درجه اول این موارد شیمیایی را از نظر نوع کلی دسته بندی می کنند که به دو دسته آلی و معدنی تقسیم می شوند. دو دسته که هر یک دارای ویژگی ها و شرایط مخصوص به خود می باشد. به همین دلیل هم شما باید با خصوصیات مربوط به هر کدام از آن ها آشنا باشید. مهمترین تعاریف و ویژگی های کمک منعقد کننده های آلی و معدنی عبارت هستند از:
- فلوکولانت معدنی: یکی از انواع لخته سازها که از ترکیبات داخلی مختلفی از جمله نمک ها تشکیل شده است. این نمک ها معمولا فلزی هستند. فلز مورد استفاده در آن ها نیز عموما آهن یا آلومینیوم است.
- فلوکولانت آلی: نوع دیگری از این کمک منعقد کننده ها که در بازار طرفداران زیادی دارد نوع آلی می باشد. ترکیبات مورد استفاده در عموما پلیمرها هستند. که مواد پلیمری محسوب می شوند.
فلوکولانت ها از نظر بار نیز دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از این انواع کاربردها و شرایط استفاده مخصوص به خود را دارند. از نظر سطح بار الکتریکی کمک منعقد کننده ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:
فلوکولانت آنیونی
فلوکولانت کاتیونی
فلوکولانت نانیونیک
فلوکولانت آنیونی
یکی از انواع فلوکولانت محسوب می شود که دارای سطح بار منفی می باشد. این نوع لخته سازها یک ویژگی بسیار مهمی دارند و آن هم این است که وزن مولکولی بالایی دارند. به این ترتیب یکی از بهترین انواع لخته سازها محسوب می شوند. زمانی که این ماده شیمایی برای لخته سازی به آب وارد می شود در اطراف ذرات جامد موجود در آب یک حایل ژله ای نرم ایجاد می کند که می تواند به ساختار بهتر لخته سازی ذرات جامد کمک می کند. نکته دیگر در این خصوص این است که این ذرات شامل گروه های عملکردی متفاوتی هستند که عبارت هستند از:
- کربوکسید اسید
- اسید سولفوریک
- اسید فسفریک
معمولا در ساختار شیمیایی فلوکولانت آنیونی ما شاهد استفاده از پلی اکریل آمید اسیدها هستیم. یکی از بهترین ترکیبات شیمیایی ممکن که می تواند نقش بسیار مهمی را در فرایند تصقیه پساب ها داشته باشد. این ساختار می تواند دو پیوند بسیار ایده آل را با خاصیت الکترونگاتیوی ایجاد کند. این دو پیوند عبارت هستند از:
فرمول ساخت فلوکولانت آنیونی
برای ساخت فلوکولانت آنیونی معمولا از فرمول های مبتنی بر دانش ذیل استفاده می شود:
- فورمول های مبتنی بر دانش شیمی آب
- فرمول های مبتنی بر دانش شیمی خاک
مزایای فلوکولانت آنیونی
با توجه به این که انواع فلوکولانت ها شیمیایی هستند می توان پیش بینی کرد که برخی معایب و مضررات را به همراه دارند. اما باید بدانید که در صورت استفاده از لخته سازهای آنیونی شما مضررات کمتری را به نسبت استفاده از کمک منعقد کننده های کاتیونی خواهید دید. میزان آسیب ها و مضررات این نوع لخته سازها معمولا به اندازه ای پایی می باشد که در بسیاری از موارد بعد از فرایند تصفیه با کمک لخته سازهای کاتیونی از لخته سازهای آنیونی استفاده می شود تا میزان مضررات ناشی از کمک منعقد کننده های کاتیونی را کنترل کرده و به حداقل برساند. استفاده از این نوع لخته سازها دارای مزایای دیگری نیز می باشد از جمله:
- سالم بودن
- قابلیت ترکیب
- کاربرد راحت
- هزینه کم
نحوه استفاده از فلکولانت آنیونی
برای استفاده از لخته ساز آنیونی شما در ابتدا باید بدانید که نوع محلولی که قصد تصفیه آن را دارید چیست؟ لخته سازها قرار است که وارد محلول شوند، تعادلی را میان بار الکتریکی ذرات جامد درون محلول ایجاد کنند تا به جای دفع این ذرات به یکدیگر جذب شوند. سپس با جذب حجم بیشتری بگیرند و در نهایت سریعتر و راحت تر ته نشین شوند. در نتیجه شما باید از بار الکتریکی مواد جامد درون محلول مورد نظر خود اطلاع داشته باشید تا مطمئن شوید که لخته ساز آنیونی می تواند به ته نشینی ذرات شما کمک کند.
در مرحله بعدی شما باید بدانید که فلوکولانت آنیونی قرار است دقیقا چه حجمی از محلول را برای شما تصفیه کند؟ اگر شما با مقدار وسیعی روبرو باشید باید مکانیزم متفاوتی داشته باشید. یعنی حتی لازم است که شما در کنار این لخته ساز از کمک منعقد کننده های دیگری نیز استفاده کنید. از طرفی باید بدانید که هیچ محدودیتی برای شما در زمینه رسوبات و ذرات جامد و نوع تصفیه وجود ندارد. یعنی هم آب و هم پساب های صنعتی، شیمیایی، بیمارستانی و انسانی را می توانید به راحتی با این روش تصفیه کنید.
نکته دیگر این است که فلوکولانت آنیونی به دلیل مضررات بسیار کمی که دارد می تواند در طبیعت نیز مورد استفاده قرار بگیرد. چرا که توانایی این را دارند که فلزات و سایر مواد آلی دیگر که درون آب یا محلول مورد نظر وجود دارند را لخته کند. از طرفی هیچ تبعات منفی را برای طبیعت از خود به جای نمی گذارد. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما می توانید برای درک بهتر میزان استفاده از لخته ساز آنیونی با ما مشورت کنید تا ما راهنمایی هایی دقیق تری را در این خصوص به شما ارائه دهیم.
همچنین باید بدانید که پودر فلوکولانت آنیونی از ترکیبات شیمیایی مختلفی تشکیل شده است که به بیش از پانزده ترکیب مختلف می رسد که در لخته سازی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. از آن جایی که بسیاری از صنایع نیاز به استفاده از آب زیاد دارند و محدودیت منابع آبی موجب اختلال در عملکرد این صنایع می شود به کار بردن روش های نوین تصفیه پساب ها می تواند امری بسیار مهم باشد. در این فرایند یکی از انواع محصولات لخته سازی که می تواند کمک شایانی به این شرایط کند، کمک منعقد کننده آنیونی است.
زمانی که ذرات معلق درون آب یا پساب دارای بار الکتریکی منفی باشند بهترین انتخاب فلوکولانت آنیونی است
معمولا انتخاب نوع فلوکولانت برای تصفیه آب یا پساب امری بسیار کارشناسی محسوب می شود. شما نیاز دارید که با دریافت مشاوره های کارشناسی این کار را انجام دهید. تشخیص این که ذرات جامد معلق در محلول شما دارای چه باری هستند کار سختی است و اگر در این رابطه اشتباه کنید و نوع نامناسبی از فلوکولانت را خریداری کنید امکان دارد که فرایند تصفیه ناموفقی را داشته باشید. شما دقیقا باید بر اساس نیازی که دارید دست به انتخاب نوع لخته ساز شیمیایی بزنید تا فرایند انعقاد و لخته سازی به درستی صورت بگیرد و قدرت پودر لخته ساز افزایش پیدا کند.
مورد دیگری که باید در خصوص فلوکولانت آنیونی بدانید این است که استفاده از این ماده شمیایی تنها منحصر به فرایند تصفیه نمی شود. بلکه کاربردهای دیگری نیز دارد.اما پیش از معرفی این کاربردها باید به این نکته اشاره کنیم که در فرایند تصفیه معمولا ما از لخته سازهای آنیونی برای تصفیه آب استفاده می کنیم. کمتر پیش می آید که پساب های صنایع مختلف بخصوص صنایع غذایی دارای بار الکتریکی منفی باشند. اما در روند تصفیه آب ما معمولا با بار الکتریکی منفی روبرو هستیم. در نتیجه لخته ساز آنیونی می تواند به ما کمک کند. سایر کاربردهای لخته ساز آنیونی:
- تصفیه کردن آب مصرفی
- افزایش میزان ویسکوزیته
- تنظیم فشار آب نسبت به روغن جاری
- تنظیم کردن روئولوژی در تزریق آب
در صورتی که شما در فرایند تصفیه آب از فلوکولانت آنیونی استفاده کنید می توانید آبی با کیفیت بسیار بالا را در خروجی دریافت کنید. علاوه بر این که درجه کیفیت آب به اندازه زیادی افزایش پیدا می کند، میزان شفافیت آب نیز بیشتر می شود. به این ترتیب کدر بودن اولیه و پیش از تصفیه به صورت کامل از بین می رود. توجه داشته باشید که این سخن ما به این معنا نیست که حتما باید در فرایند تصفیه آب از لخته سازهای آنیونی استفاده شود. گاهی امکان دارد که شما از لخته ساز نانیونیک یا بدون بار نیز در این فرایند استفاده کنید.
مورد بعدی که در خصوص فلوکولانت آنیونی باید بدانید این است که با تصفیه آب به روش لخته سازی آنیونی شما آبی خواهید داشت که میزان مقاومت بالایی در برابر انواع آلودگی ها را دارد. زمانی که ما از کیفیت آب صحبت می کنیم منظور ما صرفا پاکسازی شدن آب از ذرات جامد ناخواسته پیش از تصفیه نیست، بلکه افزایش میزان مقاومت در برابر آلودگی های بعدی نیز است. به همین دلیل است که لخته سازها، بخصوص از نوع آنیونی در فرایند پاکسازی آب می توانند بسیار مهم و کاربردی باشند و مورد توجه قرار دارند.