فلوکولانت چگونه به تصفیه آب کمک می کند؟

فلوکولانت چگونه به تصفیه آب کمک می کند؟

نقش فلوکولانت ها در تصفیه آب امروزه برای فعالان صنعت آب و فاضلاب بسیار مشخص است، این ماده امروزه توانسته جای مواد شیمیایی تصفیه آب را بگیرد. فلوکولانت ها با جذب یا حذف ذرات ریز معلق در آب مانند مانند باکتری ها، ویروس ها، فلزات سنگین، و مواد آلی و ایجاد پل های شیمیایی بین این ذرات ریز، باعث تشکیل توده های بزرگتر شود که این امر باعث ته نشینی ذرات می شود که به راحتی از آب جدا می شوند، این موادهای آلی و غیرآلی باعث بوی نامطبوع، رنگ، و حتی خطرات سلامتی می شود که در آب آشامیدنی بسیار مهم هستند، با حذف این موادها کیفیت آب از نظر شیمیایی و بیولوژیکی افزایش می یابد. در ادامه با بزرگتر شدن ذرات معلق در آب عمل فیلتراسیون صورت می گیرد و فیلترها بهتر می توانند ذرات آلاینده را از آب جدا کنند به طور خلاصه می توان گفت فلوکولانت ها به بهبود راندمان فیلتراسیون تصفیه آب کمک می کنند، از طرف دیگر فلوکولانت های باعث کاهش استفاده از مواد شیمیایی از جمله کلر می شود . این فرایند به طور کلی به بهبود کیفیت آب و کاهش هزینه های مربوط به فرایند تصفیه آب کمک بسیار زیادی می کنند.


مزایای استفاده از فلوکولانت در تصفیه آب

مزایایی استفاده از فلوکولانت ها در تصفیه آب امروزه برای همکان مشخص است.فلوکولانت ها امروزه توانسته اند به راحتی جای مواد شیمیایی در فرایند تصفیه آب را بگیرند که از هر لحاظ فلوکولانت ها بسیار بهتر هستند، به طور کلی مزایایی استفاده از فلوکولانت در تصفیه آب بدین شرح است:

۱. افزایش کارایی جداسازی ذرات معلق

۲. کاهش مصرف انرژی و زمان

۳. کاهش نیاز به مواد شیمیایی اضافی

۴. بهبود کیفیت آب خروجی

۵. دوستدار محیط زیست


نقش انواع فلوکولانت ها در تصفیه آب

از فلوکولانت ها که برای تسریع فرآیند ته نشینی و جداسازی ذرات معلق در تصفیه آب استفاده می شوند. این مواد به چندین دسته اصلی تقسیم می شوند که هر یک ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند، در این قسمت می خواهیم نقش انواع فلوکولانت در تصفیه آب را تشریح کنیم:

۱. فلوکولانت های آلی

فلوکولانت های آلیدر اکثر مواقع از پلیمرهای مصنوعی یا طبیعی ساخته می شوند. این دسته از فلوکولانت ها معمولا برای تصفیه آبهای دارای ذرات معلق بسیار ریز استفاده می شوند به خاطر اینکه دارای ویژگی های منحصر به فردی از جمله وزن مولکولی بالا و قابلیت تولید پیوندهای قوی می باشند. فلوکولانت های آلی به دو نوع اصلی تقسیم می شوند:

پلی الکترولیت ها: این فلوکولانت ها به صورت آنیونی (بار منفی)، کاتیونی (بار مثبت) و غیر یونی در دسترس هستند. پلی الکترولیت های آنیونی برای حذف ذرات معلق دارای بار مثبت و پلی الکترولیت های کاتیونی برای حذف ذرات با بار منفی استفاده می شوند.

پلی ساکاریدها:  پلی ساکاریدها از منابع طبیعی مانند جلبک ها و گیاهان به دست می آیند و معمولاً زیست تخریب پذیری کمتری دارند. نمونه هایی از این نوع فلوکولانت ها شامل گوارگام و کیتوسان هستند که بیشتر در تصفیه آب های آشامیدنی و فرآیندهای دوستدار محیط زیست به کار می روند.

۲. فلوکولانت های غیرآلی

فلوکولانت های غیرآلی شامل مواد معدنی مانند نمک های فلزی هستند که به طور گسترده ای در تصفیه آب استفاده می شوند. نمونه هایی از این فلوکولانت ها عبارتند از:

 آلومینیوم سولفات :  یکی از پرکاربردترین فلوکولانت های غیرآلی است که در فرآیند تصفیه آب شهری و صنعتی برای حذف کدورت، ذرات معلق، و مواد آلی طبیعی به کار می رود.

فریک کلرید و فریک سولفات: این فلوکولانت ها به ویژه در شرایطی که pH پایین لازم باشد، موثر هستند. آنها برای حذف فسفات ها، فلزات سنگین و مواد آلی نیز مفیدند.

۳. فلوکولانت های ترکیبی

فلوکولانت های ترکیبی، همانطور که از نامشان پیداست حاصل ترکیب فلوکولانت های آلی و غیرآلی هستند. این ترکیب ها به طور همزمان از مزایای هر دو نوع بهره می برند. به عنوان مثال، ترکیب پلیمرهای آلی با نمک های فلزی می تواند کارایی بهتری در جداسازی ذرات معلق و کاهش کدورت آب داشته باشد.

۴. فلوکولانت های زیستی

فلوکولانت های زیستی  از منابع زیستی مانند میکروارگانیسم ها و گیاهان به دست می آیند و به دلیل قابلیت تجزیه پذیری زیستی و عدم ایجاد آلودگی، به عنوان جایگزینی برای فلوکولانت های شیمیایی مطرح شده اند. کیتوسان مشتق شده از پوسته سخت پوستان، یکی از فلوکولانت های زیستی پرکاربرد است.


نکته پایانی

هر نوع از فلوکولانت ها بسته به ویژگی های شیمیایی و فیزیکی آب و شرایط تصفیه، می تواند به طور خاص موثر باشد و انتخاب مناسب آن ها تاثیر زیادی بر کارایی فرآیند تصفیه دارد.شما می توانید جهت مشاوره و کسب راهنمایی بیشتر با کارشناسان شرکت بازرگانی فلوکوایران تماس گرفته تا شما را در امر خرید یا معرفی نوع فلوکولانت راهنمایی کنند.

امتیاز: 5 از 5. مجموع 2 رای
افزودن نظر
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۳/۰۶/۱۱ | مقالات | الهام سلگی | بازدید: 18 | 1725182441