فلوکولانت آنیونی

فلوکولانت آنیونی چیست و چه کاربردی دارد

فلوکولانت آنیونی

پایه اصلی این مواد لخته ساز پلی آکریل آمید اسید می باشد، این ماده که وظیفه ای اصلی آن لخته سازی و انعقاد کننده است به منظور نابودسازی ذرات کلوئیدی دارای بار مثبت در آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از استفاده این ماده برای افزایش کیفیت و شفافیت آب در تصفیه خانه ها است. وجود ذرات کلوئیدی در آب باعث آسیب رساندن به سلامتی انسان ها می شود، به همین دلیل تجهیزات و روش های متنوع و زیادی به منظور حذف مواد اضافه به وجود آمده است. یکی از بزرگترین چالش ها و مشکلات در تصفیه آب و فاضلاب وجود ذرات بسیار ریز دارای وزن پایین می باشد که امکان ته نشینی در آنها وجود ندارد.

تصویر

همانطور که گفتیم وجود ذرات کلوئیدی، مواد و املاح موجود در آب باعث آسیب رساندن به سلامتی انسان می شود، به این ترتیب کارشناسان و مهندسان به دنبل راهی هستند تا از وجود این مواد در آب آشامیدنی و تصفیه شده جلوگیری نمایند، یکی از این روش ها مواد لخته ساز به نام فلوکولانت آنیونی است. وجود این ذرات در آب باعث می شود که مواد اضافه دفع شوند و به صورت معلق و پراکنده بر روی سطح آب درآیند. یکی دیگر از مواد لخته ساز برای نابود سازی و حذف مواد اضافه علاوه بر فلوکولانت آنیونی، فلوکولانت کاتیونی است. این فلوکولانت ها به صورت زنجیره های خطی با طول زیاد متشکل شده از مونومرها می باشند، بار این فلوکولانت به صورت منفی است و سطحی بدون پوشش دارند. از دیگر ویژگی های این ماده وجود وزن مولکولی بالا است که با این ویژگی این امکان را به وجود می آورد تا ذرات اضافه ته نشین و به شکل لخته شوند.


کاربرد فلوکولانت آنیونی

یکی از مهمترین و اصلی ترین مراحل در تصفیه آب و فاضلاب حذف مواد معدنی، آلی و مواد ارگانیک موجود در آب است، که برای انجام این فرایند از سه روش شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی استفاده می شود که از مشکلات این روش ها عدم ته نشینی مواد اضافه است. استفاده از مواد لخته ساز و منعقد کننده در آب به دلیل وجود PH و بار یونی ذرات است، اگر بخواهیم در این رابطه مثالی بزنیم باید بگوییم که اگر بار ذرات موجود در آب مثبت باشد، حتما باید از ذراتی با بار منفی برای لخته سازی آب استفاده شود، به همین دلیل از فلوکولانت آنیونی بهره برده می شود. در ادامه مطلب برخی از کاربردهای این فلوکولانت را بیان خواهیم کرد:

1. حذف و نابود سازی مواد اضافه موجود در آب و تصفیه آب آشامیدنی با بالا بردن کیفیت و شفافیت آب
2. افزایش کیفیت رنگ در صنایع رنگرزی، نساجی و کاغذ
3. نابودسازی ذرات آلی و فلزات بسیار ریز معلق در فاضلاب های صنعتی
4. حذف باکتری، میکروب با وزن کم معلق در فاضلاب های صنعتی
5. افزایش کیفیت آب مصرفی در صنایع سرامیک سازی، موزایک و معادن


امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
افزودن نظر
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۱۲/۰۲ | مقالات | vahidusefi | بازدید: 504 | 1677009341